Katarakt Bağışı

Katarakt Tedavisi Bağışı

Gözde oluşan ve ülkemizde tedavisi kolay olsa bile Afrika ülkelerinde katarakt tedavisi oldukça zor olmaktadır. Bu sebepten dolayı Katarakt Bağışı oldukça önem arz etmektedir.


Afrika'da Kaç Çeşit Katarakt Ameliyatı Yapılıyor?

Bölgede üç çeşit katarakt tedavisi yapılmaktadır; Ekstra Kapsüler Katarakt Tedavisi, Fakoemülsifikasyon Katarakt Tedavisi
Lazer Katarakt Tedavisi. Bunlar hastaların yaşları, kataraktın türü, kataraktın seviyesine göre uygulaması değişmektedir.


Gerçekleştirilen Katarakt Ameliyatlarının Kontrolleri Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle Katarakt Tedavisi yapılmadan önce hastanın tetkikleri yapılmaktadır. Daha sonrasında belirlenen en uygun zamanda ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyatın ardından bir kaç hafta sonra göz durum kontrolü yapılarak hastanın günlük hayatına devam edebileceği doktor tarafından kendisine iletilir.


Katarakt Tedavisi İçin Seçilen Kişilerde Yaş Sınırı Bulunuyor Mu?

Katarakt hastalığı genel olarak ileri yaş seviyelerinde daha büyük problemlere yol açacağı için öncelik onlara verilmektedir. Ancak daha küçük yaşta olan ve durum tetkiki yapıldıktan sonra riskli görülen kişilerede Katarakt Tedavisi uygulanmaya başlanmaktadır. Bunun için ise herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.


Katarakt Tedavisi İçin Yapılan Bağışlar Tedavinin Hangi Giderlerinde Kullanılıyor?

Tedavi sürecinde hastalardan alınan tahillerin labaratuar masrafları, ameliyat sırasında kullanılan malzemelerin masrafları, katarakt tedavisi olacak kişinin tedavi merkezine ulaşmasını sağlamak için gereken bütün masraflar sizlerin bağışları ile karşılanmaktadır. Ayrıca orada görev yapan doktorlar ve bizim bünyemizde gönüllü olarak faaliyet gösteren doktorlar bulunduğu için onlara ekstra bir ücret ödenmemektedir. Kısacası bütün bağışlarınız A'dan Z'ye Katarakt Tedavisi olacak kişilere harcanmaktadır.


Afrika ülkelerinde teknolojinin gelişmiş olmaması bunun en büyük sebebidir diyebiliriz. Katarakt tedavisi, göz merceğinde bulunan ve göz merceğinin bu uygulanmasına sebep olan yapının ortadan kaldırılmasıdır.
Bu hastalık gözde yavaş yavaş ilerlemekle birlikte iki gözü de etkisi altına alabilir. Belirtileri ise bulanık görme çift görme başta olmak üzere farklılık gösterebilir.


Afrika’da Katarakt Neden Fazla?

Yetersiz beslenme, havanın çok sıcak olması ve hijyenik bir ortamın çok az olması sebebi ile Afrika’da katarakt fazlaca bulunmaktadır. Maddi ve teknik eksiklikler de buna eklenince hastalığın artması bir o kadar kaçınılmaz oluyor. Bundan etkilenen birçok kişi ise görme yetisini kaybettiğinden dolayı hayatının büyük bir bölümünü başkalarına bağlı şekilde geçirmek durumunda kalıyor.


Afrika Katarakt Ameliyatı Fiyatı

Ülkemizde bağışçılar katarakt sorunu yaşayan kişiler için Afrika katarakt ameliyatı fiyatını araştırmaktadırlar. Bu fiyatı net olarak verebilmek mümkün değil iken çeşitli ülkelere göre farklılık gösterebiliyor. Bunun sebebi ise her ülkede gerekli donanımların bulunmaması, ihtiyaç duyulan aletlere ulaşımın zorluğu, çoğu zaman ise gerekli tedavi malzemelerinin ülkemizden gösterilmesi neticesinde transfer işlemlerinde yüksek ücretle karşılaşılması olmaktadır.

Katarakt Ameliyatı Bağış

Afrika'nın her bölgesinde gerçekleştirdiğimiz yardım ve bağış projelerimizin bir tanesi de katarakt ameliyatı bağışıdır. Yapmış olduğunuz maaşlar neticesinde bugüne kadar birçok katarakt sorununu çözüme kavuşturduk yine bundan sonra aynı özveri ile sizlerin desteği sayesinde çok küçük denilebilecek bu hastalığın tedavisini Afrika ülkelerine götürmeye devam edeceğiz.
Proje sayesinde aldığımız dualar bizler için eşsiz değerli olup bu dualara ortak olmaya davet ediyoruz.