Sağlık Taraması Bağışı

Afrika Sağlık Taraması

Ümmet hareketi derneği çeşitli sebeplerden dolayı sağlığını kaybetmiş en basit rahatsızlıkta bile hayatlarını kaybeden Sağlık Taraması Bağışı projesini başlattı. Bu projeyle birlikte ilk aşamada yüzlerce daha sonrasında ise binlerce ve yine sizin bağışlarınız sayesinde ilerleyen zamanlarda bölgenin ulaşılabilen bütün insanlarını bu taramaları yaparak yakalanmış oldukları hastalıkları öncesinde tespit ederek veya hastalığın ilk evresinde hastalığın tespitini yaparak erken müdahale sayesinde onların hayatlarını kurtarmaktadır.

Afrika ülkelerinin birçoğunda eğitim yetersizliğinden dolayı doktor başına düşen kişi sayısı 40 bin hatta 50 binin üzerinde olmaktadır. Bu çaresizliğin ortasında insanlar basit bir rahatsızlığa bile yakalanmış olsa ölüme terk edilebiliyor. Bunun önüne geçerek yapılan taramalar sayesinde insanlara şafi olan Allah’ın yardımıyla tedavileri ulaştırılıyor.

Afrika'da Ücretsiz Sağlık Taraması

Yüzyıllardır sefalet içinde yüzen Afrika'da ücretsiz sağlık taraması Ümmet Hareketimizin gönüllü doktorlarıyla devam etmektedir. Başta Çad, Nijer, Tanzanya ve Mali olmak üzere sağlık taramalarını kapsamlı bir şekilde yapılarak zorluklar ve hastalıklar içinde olan insanlara umut oluyor. Tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümü ve genel muayene yapılmaktadır. Ayrıca farklı bir projemiz olan katarakt tedavisi için de genel muayene yine burada da yapılmakla birlikte ön hazırlık yapılmaktadır.

Gerçekleştirilen ön muayene sonucunda ileri düzeyde rahatsızlığı görülen veya hissedilen hastaları daha teşekküllü bir hastaneye sevki sağlanıyor. Geriye kalan kişilerin ise durumları doktorlarımız tarafından durumu tespit edilip ilaç yazılması gerekenlere ilaç desteği başka bir ihtiyacı olanın ise ihtiyaçları karşılanarak tarama sona eriyor. Tarama için kan tahlili veya röntgen tarzı bir şey gerekecek olursa yakında bulunan hastanelerden destek alınabilmektedir.

Sağlık Taraması Nedir?

Derneğimizin gerçekleştirmiş olduğu sağlık taraması nedir diye soracak olursak; Afrika bölgesinin her bölgesinde yaşlı,genç; müslüman, gayri müslüm ayırt etmeksizin bütün bireylere yönelik olarak genel sağlık muayenesi projesidir. Bu proje sonucunda bugüne kadar binlerce kişinin kontrolleri yapılmış ve sağlık sorunu yaşayan kişiler için gerekli tedaviler uygulanmıştır. İhtiyaç halinde detaylı muayene için bölgede bulunan en yakın sağlık kurumuna götürülerek röntgen, ultrason gibi gelişmiş ekipmanlarlada taramalar yapılır. Farklı alanlarda uzman olan gönüllü doktorlarımız yapılan tetkikleri inceler ve gerekli müdahaleleri yapar. İlaç tedavisinden gerekli cerrahi müdahaleye varana kadar her türlü tıbbi yardım ve müdahaleyi gerçekleştirir.

İmkansızlıklar içerisinde bu taramaları gerçekleştirerek gönüllere dokunmak bizler için tarif edilemez bir mutluluktur. Bu mutluluğa ortak olmak ve gönüllülük faaliyetlerinde hem maddi hem de manevi destek vermek için bağış yap veya gönüllü ol butonlarına tıklamanız yeterli olacaktır.

Gerçekleştirdiğimiz Sağlık Taraması Görselleri

Kolera ve Dang Hastalıkları Sağlık Taraması

Ümmet Hareketi olarak Afrika'da en yaygın hastalıklardan birisi olan Kolera ve Dang hastalıkları sağlık taraması ile tedavisi için seferber olduk. Gerçekleştirdiğimiz tahliller ve tetkikler sonucunda hastalık tespit ettiğimiz kişilere gerekli tedavilerin yapılması hususunda uzman ekibimiz en etkili yöntemleri kullanmaya başlamıştır.